2013年10月3日星期四

To Die For Banana Muffins




To Die For Banana Muffins

The Recipe
Ingredients:
1 1/2 cups all-purpose flour
3/4 cup white sugar
1/2 teaspoon salt
2 teaspoons baking powder
1/3 cup vegetable oil
1 egg
1/3 cup milk
1 cup fresh blueberries


Method:
Preheat oven to 400 degrees F (200 degrees C). Grease muffin cups or line with muffin liners.
Combine 1 1/2 cups flour, 3/4 cup sugar, salt and baking powder. 
Place vegetable oil into a 1 cup measuring cup; add the egg and enough milk to fill the cup. Mix this with flour mixture. Fold in blueberries. 
Fill muffin cups right to the top. 
Bake for 20 to 25 minutes in the preheated oven, or until done.


I change Blueberry to banana, because I have too many bananas at home, so I need to finish them. And blueberry is not in season. 


Why this recipe?
The reason of I chose this recipe is my father likes to eat muffin, but they only had blueberry muffins at Costco, if I can make it at home I can choose more flavours.


Recipe Format
This recipe is in Standard Format. It is organized and the Ingredients is list at top, before the instructions.

Metric or Imperial?
This recipe is using imperial measurements.


Recipe Terms
Preheat: wait until the oven's temperature became the temperature of what you want
Grease: dab oil on to inside of muffin cup to prevent sticking
Combineput something together
Mix: mix two or more things to become one 
Fold in:  more gentle mixing technique than "stirring" and "mixing". 
Bake: to cook something using dry heat, in an oven


Yield Change
I halved all the ingredients to fit my equipment.
3/4 cups all-purpose flour
1/4 cup white sugar
1/4 teaspoon salt
1 teaspoons baking powder
2 tablespoon vegetable oil ( I want to use less oil to make it healthier)
1/2 egg
3 tablespoons milk (I want to make it more moist)
1/2 cup mashed banana


I don't want to have the crumb topping because it is too sweet.
I also change the recipe to for 6 medium muffins, because I only have the muffin pan for 6 medium muffins.

so the recipe change to this:
1. Preheat oven to 400 degrees F (200 degrees C). Grease muffin cups or line with muffin liners.
2. Combine 3/4 cups flour, 1/4 cup sugar, salt and baking powder. 
3. In a separate bowl, add 2 tablespoons of vegetable oil; add 1/2 egg and 3 tablespoon of milk. Mix this with flour mixture. Fold in mashed banana. 
4. Fill muffin cups right to the top.
5. Bake for 20 to 25 minutes in the preheated oven, or until done.


Equipment and Tools
I will use those tools to make the muffins
-muffin pan
-muffin cup lin
-2 mixing bowls
-spoon
-spatula
-measuring cup
-measuring spoon
-fork


Start!
I get  all the tools ready

The oven need to preheat, so I need start by oven first. I set 400 F degrees F and 20 minutes.



 
I use 3 times 1/4 cup flour to get 3/4 cup flour.



1/4 cup sugar



1/4 teaspoon salt.



1 teaspoon baking powder. 



Get another bowl

Add 2 tablespoon of vegetable oil, I just add 1 and half tablespoon of vegetable oil, because I daub  the half tablespoon of vegetable oil on the muffin pan. That help the muffin do not Stick on my muffin pan, because I do not have muffin cup.



Cracked an egg in the bowl



mix it

pour half in the bowl



add 3 tablespoon of milk 



 mix together



fold in mashed banana






put it in to the oven



after 20 minutes




                                          Finish!


Recipe Evaluation
I do not why my muffins' outside is hard, but it still soft inside, it is delicious and the recipe is clear and easy to understand. I get only mistake is when I fix two bowl together. Before I finish fix it , i fold in mashed banana, that make the flour become many small ball, I spend more time to fix those small ball.



没有评论:

发表评论